IX TEMPORADA - SO ORIGINAL (Ndp CATALÀ)

Aquesta temporada, Jordi Savall oferirà tres concerts dins del cicle El So Original a la Temporada de Música Antiga de L'Auditori amb La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XXI i Le Concert des Nations: el 18 d’octubre 2016 amb el programa Les Éléments: Têmpetes, Orages, & Fêtes Marines, Heinrich Isaa: l’Esclat del Renaixement Humanístic, Harmonia de les Nacions, Jordi Savall també dirigirà el Teuzzone, òpera de Vivaldi i Les tres darreres simfonies de Mozart. A més, aquesta temporada s'inicia un nou cicle de concerts a les presons i a diversos hospitals de la ciutat de Barcelona per apropar l'emoció i la bellesa de tradicions musicals als llocs més necessitats.
I
18 d’octubre de 2016 a les 20,30 h
L’Auditori - Sala 1 Pau Casals
LES ÉLEMENTS
Tempêtes, Orages & Fêtes marines 1674-1764
Obres de Matthew Locke, Marin Marais, Jean-Féry Rebel, Antonio Vivaldi, 
Georg Philipp Telemann i Jean-Philippe Rameau.
Manfredo Kraemer, concertino
Le Concert des Nations
Jordi Savall, direcció

Els Elements: tempestes, temporals & festes marines és un programa pensat en homenatge al planeta Terra amb obres de diversos compositors dedicades a celebrar la naturalesa i els elements. El programa serà interpretat amb instruments d’època pels instrumentistes de Le Concert des Nations.

II
22 de desembre de 2016 a les 20,30h
Drassanes Reials – Sala Marquès de Comillas
HEINRICH ISAAC
L’esclat del Renaixement Humanístic.
Les Corts de Borgonya, de Maximilià I i de Lorenzo de’ Medici 1450-1517
La Capella Reial de Catalunya
i participants en l’Acadèmia de Formació Professional
Hespèrion XXI
Jordi Savall, viola soprano i direcció

Homenatge a Heinrich Isaac, un dels més grans compositors del període Renaixentista. Nascut a Brabant, va passar la major part de la seva vida a Itàlia, a la cort de Lorenzo de Medici, i després va esdevenir el principal compositor de la cort de Maximilià I d’Habsburg. Heinrich Isaac ens ha llegat una de les obres més importants del seu temps.

III
8 d’abril de 2017 a les 20,30h
L’Auditori – Sala 2 Oriol Martorell
L’HARMONIA DE LES NACIONS
L’Europa Dansa Del Renaixement al Barroc
Hespèrion XXI
Jordi Savall, viola soprano i direcció

Florilegi de danses, sarabandes, pavanes, saltarellos, diferències, In Nomines d’autors com Diego Ortiz, Lluís del Milà, Antonio de Cabezón, Samuel Scheidt, John Dowland i Orlando Gibbons que ens faran conèixer les músiques més representatives i populars de les corts de l’antiga Venècia, de l’Anglaterra elisabetiana, de l’Alemanya protestant, de la França de Lluís XIII i de l’Espanya del Segle d’Or, completades amb les innovadores músiques barroques de Henry Purcell, Joan Cabanilles, Guillaume Dumanoir i Antonio Valente.

IV
24 i 25 de febrer de 2017 a les 20,00h
Gran Teatre del Liceu
TEUZZONE
Antonio Vivaldi
versió concert
Solistes
Paolo López, Marta Fumagalli, Sonia Prina, Furio Zanasi,
Roberta Mameli, Aurelio Schiavoni, Carlo Allemano
Le Concert des Nations
Jordi Savall, direcció

V
21 de juny de 2017 a les 20,30h
Palau de la Música Catalana
SIMFONIES DE MOZART
Les Tres Darreres Simfonies: Simfonia núm. 39, KV543 - Simfonia núm. 40, KV550 - 
Simfonia núm. 41, KV551, “Júpiter”
Le Concert des Nations
Jordi Savall, direcció


El Somni d’Orfeu
Camins de la Memòria i del Diàleg intercultural
Cicle de música als hospitals i presons de Barcelona

La Fundació CIMA, en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, vol desenvolupar una  nova activitat musical a través de concerts en espais de la ciutat on no sempre arriba la música, com hospitals i presons.

En aquests concerts hi participaran músics provinents de diverses cultures que articipen habitualment en els projectes del mestre Jordi Savall: músiques de l'entorn del Mediterrani amb Jordi Savall, Ferran Savall i Pedro Estevan, l'Ensemble 3MA (Marroc, Magadascar i Malí) amb Driss el Maloumi, Ballaké Sissoko i Rajery, músics de Turquia amb Hakan Güngör i Yurdal Tokcan, músics d'Armènia amb Haïg Sarikouyoumdjian i Gaguik Mouradyan, i músics dels Balcans amb Tcha Limberger i altres músics de la regió.

Aquests concerts es duran a terme al centre educatiu de Can Llupià i al Centre Penitenciari de Dones de Barcelona i als següents hospitals: Hospital de Sant Pau, l’Hospital de dia del Raval, l’Hospital Sant Joan de Déu, l’Institut Guttman i l’Hospital Clínic de Barcelona, entre d'altres.

ORPHEUS XXI
Músiques per la vida i la dignitat dels refugiats

ORPHEUS XXI és un projecte intercultural d’acció pedagògica, educativa, lúdica i creativa a favor dels joves refugiats i immigrants (de qualsevol nacionalitat i origen) amb un coneixement o un talent musical. Aquest projecte té l’objectiu d’ajudar- los a perfeccionar els seus coneixements i el seu talent musical creant les condicions favorables perquè puguin fer música, compartir- la i socialitzar-se amb altres joves de diferents grups ètnics i culturals. El resultat final d’aquest treball es presentarà en concerts destinats a un públic europeu i particularment a infants d’escoles dins la regió o el país on resideixen aquests immigrants. 

Aquest projecte es durà a terme en col·laboració amb quatre institucions:

- Fundació Centre Internacional de Música Antiga
- Saline Royale d’Arc et Senans (França)
- COOP'AGIR (Coopérer et Agir pour l'emploi, l'hébergement et le logement)
- ICORN (International Cities of Refuge Network)

Aquest projecte té el suport del programa Refugee Integration Projects de l'agència europea EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency). Per aquesta convocatòria a favor dels immigrants i refugiats a Europa, s'han seleccionat 12 projectes de 280 peticions; aquest projecte s’iniciarà a finals del 2016 i es durà a terme durant el 2017.


Web Fundació CIMA
Web Alia Vox